Paramaribo Mall Antwerpen

Adres

Bredabaan 463
2170 Merksem - Antwerpen

Telefoon

België: +32 3 294 39 93

Email

info@pbmmall.be

Samensmelting van Bedrijven:
Samen Sterk in een Veranderende Wereld

De uitdrukking “Samen sterk” bestaat al heel lang en is zeker nu in de corona tijd nog steeds heel populair. Als je Google op deze twee woorden laat zoeken dan krijg je een groot aantal bedrijven en organisaties die deze uitdrukking in hun naam of anderszins gebruiken. De overweging dat je samen sterker bent speelt ook regelmatig bij ondernemers. Zelfstandig komen ze niet, te weinig of te langzaam vooruit en daarom zoeken ze mogelijkheden om versterkt te worden. Voor een overname vinden ze het nog te vroeg, zodoende dat ze naar samensmelting van bedrijven kijken. Ze vinden het spelletje nog steeds erg leuk en willen graag nog een rol blijven spelen in de verdere ontwikkeling van hun bedrijf. Als overname niet aan de orde is, dan zijn er drie opties om met een ander bedrijf samen te gaan werken, variërend van een wat lossere samenwerking tot en met volledige samensmelting van bedrijven.

Opties voor Samensmelting van Bedrijven
1. Alliantie
De achterliggende gedachte achter een alliantie of samenwerkingsverband is dat men klanten die op meerdere markten opereren kan blijven bedienen wanneer deze klanten dienstverlening nodig hebben op een markt waar de dienstverlener zelf niet actief is. Een goed voorbeeld hiervan is de luchtvaartalliantie tussen de KLM en Northwest Airlines. Allianties vinden derhalve vaak plaats tussen bedrijven die in dezelfde branche maar in verschillende markten of marktsegmenten actief zijn. Eigendom en zeggenschap veranderen niet. Het kan relatief snel en goedkoop opgezet worden en ook weer gemakkelijk beëindigd worden.

2. Joint Venture
Een joint venture gaat een stap verder dan een alliantie. Hierbij richten twee of meer bedrijven een nieuw bedrijf op waarin ze samen investeren en de risico’s delen. Deze samenwerking kan op lange termijn zijn en leidt vaak tot het delen van technologie, middelen en markten.

3. Fusie
De meest ingrijpende vorm van samenwerking is de fusie, waarbij twee bedrijven volledig samengaan tot een nieuw bedrijf. Dit leidt tot een volledige integratie van eigendom, management en operaties. Fusies worden vaak gebruikt om synergievoordelen te behalen en een sterkere positie in de markt te creëren.

Samenwerkingen en Filialen
Surinam Air Cargo en PICO
Surinam Air Cargo en PICO hebben filialen verspreid in Nederland en Suriname. Deze filialen zorgen voor een breed netwerk en betere service voor hun klanten.

Paramaribo Mall Antwerpen
Paramaribo Mall Antwerpen heeft diverse samenwerkingen met bedrijven gevestigd in Suriname. Wij staan open voor alle soorten samenwerkingen. Hieronder vindt u een aantal van de bedrijven waarmee wij samenwerken:

Bedrijf A: Expertise in logistiek en transport.
Bedrijf B: Specialist in lokale marketingstrategieën.
Bedrijf C: Innovator in duurzame oplossingen.

Contact
Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of wilt u meer weten over de mogelijkheden van samensmelting? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en partnerschappen om samen sterker te staan in deze veranderende wereld.

Filialen

Surinam Air Cargo en PICO hebben filialen verspreid in Nederland en Suriname.

Bekijk deze filialen:

Paramaribo Mall Antwerpen heeft diverse samenwerkingen met bedrijven gevestigd in Suriname. Wij staan open voor alle soorten samenwerkingen, hieronder vindt u een aantal van de bedrijven waarmee wij samenwerken.æ

Ophaalservice

Heeft u één of meerdere dozen die moeten worden opgehaald? Vraag dit aan via de website!